Egy MUD /Multi User Dungeon/ építése ott kezdődik, hogy néhány elvetemült, programozáshoz értő emberke úgy gondolja, hogy minden szabadidejét feláldozva nekiáll, és egy közkézen forgó MUD-operációs rendszerből, valamint egy alapszintű kalandrészből megpróbál egy teljesen másfajta, tökéletesen működő játékot létrehozni. Az Elveszett Világ valós történelme is valahogy így kezdődött.

1994 októberében két vállalkozó kedvű fiatalember (Tamási György alias Pocok és Czimbalmos Árpád alias Uyeshiba) belekezdett egy MUD építésébe. Ám feltűnt nekik, hogy a baráti körből nagyon kevesen szeretnek MUD-ozni, és azért, mert az összes ilyen játék angol nyelven volt megírva. Az ötlet adott volt: magyar nyelvű MUD-ot kell írni!!

Először az INDIGO2.VSZ.BME.HU szerveren kapott helyet a még kidolgozásra váró játék. De a nagy munka beindultával hirtelen azon találta magát a csapat, hogy nincs szerver, ahol tovább lehetne építkezni. A lelkesedés alábbhagyott, úgy tűnt, a szenzációs ötletet nem lehet kivitelezni.

A villamoskari kolesz UNICORN szerverén futott régen egy angol nyelvű MUD, melynek Midnigh Island volt a neve. Ám ebben az időben már nem üzemelt, készítői pihentek..... talán arra vártak, hogy jöjjön valaki egy zseniális ötlettel? Mert a két fiatalember megkereste a Midnight Island kormányzóját, akinek nagyon tetszett a magyar MUD ötlete. A UNICORN rendszergazdái is fantáziát láttak ebben, és végre megkezdődhetett a munka. Magyarra kellett fordítani több megabyte-nyi szöveget, új alkotókat kellett felvenni, és kialakítani egy egységes törvény- és hierarchia rendszert. Nem kevés munka után 1995 júniusában ki is nyitott végre az Elveszett Világ!

Azóta a kezdeti siker cseppet sem lankadt. Ám a játéknak költöznie kellett, volt pár hónapot a HELIOSZ.VSZ.BME.HU szerveren is. Szerencsére manapság már cégek is felismerik, hogy az Internet fejlődését nem szabad megállítani, főleg nem olyan sikeres dolgokét, mint például a MUD-ozás. A legnehezebb egy ilyen játék keszítésében, hogy állandó helyet találjunk a számára.